Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Vatten | |
2 msk | Ströbröd | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 dl | Ajvar | |
2 tsk | Rapsolja | |
200 g | Valnötter | |
2 krm | Spiskummin | |
1 klyfta | Vitlök |
Värm ugnen till 200°.
Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ca 10 min. Ta ut från ugnen och försök gnugga bort så mycket skal som möjligt från nötterna.
Lägg nötterna i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser förutom oljan. Salta och peppra efter smak. Mixa några varv tills det blir blandat och malt.
Blanda ihop oliv- och rapsoljan och häll i blandningen medan mixern är igång. Mixa ihop allt ordentligt.
Lägg upp på en tallrik och ringla ev lite olivolja på. Garnera eventuellt med grovhackade valnötter och hackad persilja.
Bild:
Andreas Engvall