Gå vidare till huvudinnehåll
Smash burgare med Rasmus Björks hamburgersås
Hellmann’s

Smash burgare med Rasmus Björks hamburgersås

45 minEnkelt
413,90 kr
4 portioner58,68 kr per portion
Smashade burgare som här serveras med en hamburgersås med karamelliserad lök och pommes - mums! Se fler goda recept från Hellmanns´s här.

Hamburgare
200 gHamburgerbröd, 4 st
1 stKrispsallat
1 tskSalt Fint
1 stRödlök
4 skivaHamburgerost
400 gHögrevsfärs
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlMajonnäs
2 stTomater
280 gPommes frites Fryst
Karamelliserad lök
2 stGul lök
1 krmStrösocker
2 mskSmör
Hamburgersås
1 stDill - färsk
0,5 stRödlök
2 tskDijonsenap
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskHonung
75 gCitron, ca 0,5 st
1,5 dlGräddfil
200 gSaltgurka
0,5 tskSalt Fint
2 dlMajonnäs
1 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Hacka löken.

2

Stek den hackade löken i smör på låg värme tills den blir mjuk och fått lite färg, ca 15-20 min. Rör om då och då.

3

Tillsätt socker och låt det karamellisera på medelhög värme några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hamburgersås:

4

Häll ner majonnäs och gräddfil i en stor skål.

5

Rör ner den karamelliserade löken i skålen.

6

Finhacka rödlök, vitlök, saltgurka och färsk dill - rör ner i skålen.

7

Rör ner dijonsenap, 2 tsk citronsaft och honung. Blanda ihop till en krämig sås, smaka av med salt och peppar.

8

Ställ kallt tills burgare och tillbehör är färdiga.

9

Tillaga pommes enligt instruktion på förpackning.

Hamburgare:

10

Dela upp färsen i 4 bollar, värm upp 2 stekpannor på hög värme, lägg i bollarna och pressa ner färsen hårt med ett kastrullock så dom pressas ut, stek ca 2 min på varje sida. Salta och peppara.

11

Avsluta med att lägga på osten på burgarna och montera sen hamburgarna med tillbehören och servera med pommes.

Bild:

Hellmann’s