Gå vidare till huvudinnehåll
Tastelines ugnspannkaka med morot- och kålsallad
Mari Bergman

Tastelines ugnspannkaka med morot- och kålsallad

50 minEnkelt
170,80 kr
4 portioner10,63 kr per portion
Barnens favorit - Ugnspannkaka med lingonsylt! Här serveras pannkakan med en fräsch morot- och kålsallad.

Tillbehör
4 mskLingonsylt
Pannkaka
1 mskSmör
3 dlVetemjöl
7 dlStandardmjölk
1 tskSalt Fint
5 stÄgg
Morot- och kålsallad
3 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVanliga morötter
1 stÄpple Golden Delicius
200 gVitkål
2 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pannkaka: Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.

3

Häll över smeten i en smord långpanna. Grädda i mitten av ugnen ca 30-45 min, beroende på ugn.

4

Morot- och kålsallad: Skala morötterna och riv grovt på ett rivjärn. Skölj och strimla vitkål och äpple. Blanda med olivolja, balsamvinäger och honung i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

Servera pannkakan med lingonsylt och morot- och kålsallad.

Näringsvärde: 575 kcal, 21 g protein, 26 g fett, 61 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd