Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
3 st | Vanliga morötter | |
Myntasås | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
Biffar | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 st | Ägg | |
800 g | Kikärtor Kokta | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Kanel | |
0,5 krm | Cayennepeppar |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala morötter och potatis, och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla olja över, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Biffar: Skala och skiva vitlöksklyftorna. Hacka myntan.
Skölj kikärtorna i en sil eller durkslag och mixa till en smet tillsammans med olja, vitlök, mynta, ägg och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör eller olja. Klicka ut smeten i pannan, platta till med stekspaden och stek biffarna i två omgångar ett par minuter per sida på medelhög värme, tills biffarna fått fin färg.
Myntasås: Hacka myntan och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera de vegetariska biffarna med myntasås, potatis och morötter.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria