Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2,5 dl | Couscous | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
2 dl | Vatten | |
390 g | Kikärtor | |
290 g | Kalamataoliver | |
1 msk | Citron | |
0,5 st | Purjolök | |
10 klyfta | Vitlök Färsk | |
Kryddblandning | ||
0,5 tsk | Kanel | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
2 tsk | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Strösocker | |
Sallad | ||
50 g | Sötmandel Spån | |
2 st | Kvisttomater | |
0,5 st | Rödlök | |
0,75 g | Haricot Verts Färsk | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 garder.
Kryddblandning: Rör ihop kryddblandningen, gärna i en mortel om du har och tillsätt oljan mot slutet. Lägg kycklingbenen i en stor ugnsfast form eller en gryta som tål ugnsvärme. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen.
Skala vitlöksklyftorna och skär purjolöken i stora bitar. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Sila av vätskan från oliverna och tvätta och skär citron i skivor. Tillsätt allting till kycklingen och häll på vattnet. Sätt in formen i ugnen ca 40 min.
Koka grynen enligt anvisning på paketet.
Sallad: Tina de gröna bönorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Skala och finhacka rödlöken och skölj och tärna tomterna. Blanda samman allting med lite olja och balsamvinäger. Strö över mandeln och servera till den marockanska kycklinggrytan.
Bild:
Linnea Swärd
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sriracha Krydda 42g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta