Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad rödlök | ||
2 dl | Strösocker | |
2 st | Rödlök | |
3 dl | Vatten | |
1 dl | Ättiksprit | |
0,25 st | Isbergssallat | |
2 st | Tomater | |
4 st | Hamburgerbröd | |
400 g | Övrig fisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
50 g | Rostad Lök | |
Sås | ||
2 msk | Majonnäs | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Sojagurt naturell | |
0,25 st | Gurka | |
0,5 tsk | Salt |
Skala och skär löken i tunna skivor.
Häll alla ingredienser till lagen i en kastrull och ta av när det börjar koka. Häll över rödlöken och låt vila.
Lägg färsen i en bunke och krydda med salt och peppar. Provstek en liten bit av färsen för att kontrollera kryddningen.
Rulla stora bollar av färsen och platta till dom. Stek i valfritt fett tills burgaren fått fin färg och är färdig inuti.
Bland alla ingredienser till såsen och rör runt.
Rosta hamburgerbrödet och lägg i alla tillbehören tillsammans med såsen och den picklade rödlöken.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt