Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling steak med ljummen potatissallad
Mari Bergman

Kyckling steak med ljummen potatissallad

40 minEnkelt
345,60 kr
4 portioner 49,73 kr per portion
En riktigt mättande och välsmakande middag för hela familjen. Kyckling steak är enkelt att få smakrik, här serveras den med en ljummen potatissalllad - mums!

Potatissallad
1 krmSalt
1 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
1 stRomansallat
150 gSugarsnaps
0,5 mskOlivolja
0,5 stGräslök - färsk
800 gFärskpotatis
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 tskDijonsenap
Kyckling steak
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
800 gKyckling Steak
1 mskOlivolja
2 tskProvencalska Örter
Instruktioner
1

Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min.

2

Finhacka gräslöken. Dela sugarsnapsen på längden och skär salladen i stora bitar. Blanda i en stor skål.

3

Blanda ihop creme fraiche, citronsaft, dijonsenap, vit balsamvinäger och olja i en liten skål.

4

Kyckling steak: Krydda kycklingen med örtkrydda samt salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna eller grillpanna och stek kycklingen på medelhög värme i ca 4-5 min på båda sidor. Sänk värmen och låt kycklingen bli helt genomstekt.

5

Potatissallad: Sila av potatisvattnet och dela potatisen på mitten. Låt den svalna något. Blanda potatisen med sallad, sugarsnaps och gräslök. Tillsätt creme fraicheröran och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

6

Skiva upp kycklingen och servera tillsammans med potatissalladen.

Näringsvärde: 647 kcal. 45 g protein, 34 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir