Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålspizza med västerbottensost och smörstekta kantareller
Mari Bergman

Blomkålspizza med västerbottensost och smörstekta kantareller

30 minEnkelt
645,95 kr
4 portioner 64,06 kr per portion
Den hälsosamma trendpizzan från programmet Smakligt.

Pizzabotten
3 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
450 gBlomkål Färsk
150 gRiven Västerbottensost
0,5 tskSalt
50 gMandelmjöl, (1 dl)
Övrigt
1 stBakplåtspapper
Topping
1 mskSmör
70 gFärsk bladspenat
1 stRödlök
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
100 gRiven Västerbottensost
1 stBladpersilja - färsk
200 gKantareller
1 krmSvartpeppar Malen
150 gCitron, (1 st)
Instruktioner
1

Pizzabotten: Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare eller riv fint med osthyvel.

2

Blanda blomkålssmulet med ägg, västerbottensost, mandelmjöl och lite salt och peppar.

3

Tryck ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform. Förgrädda 10-15 min på 180 grader.

4

Topping: Skala och klyfta löken och finhacka vitlök. Fräs tillsammans med kantareller gyllene i lite smör. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt spenat på slutet och ta av från plattan.

5

Bred creme fraiche på pizzabotten och strö över kantarellfräset. Toppa med lite rivet citronskal och riven ost. Grädda i ugnen 5-10 min.

6

Strö över finhackad persilja. Ät och njut!

Bild:

Sanna Livijn Wexell