Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzabotten | ||
3 st | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
450 g | Blomkål Färsk | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
0,5 tsk | Salt | |
50 g | Mandelmjöl, (1 dl) | |
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Topping | ||
1 msk | Smör | |
70 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Rödlök | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
100 g | Riven Västerbottensost | |
1 st | Bladpersilja - färsk | |
200 g | Kantareller | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Citron, (1 st) |
Pizzabotten: Mixa blomkålen till ett smul i en matberedare eller riv fint med osthyvel.
Blanda blomkålssmulet med ägg, västerbottensost, mandelmjöl och lite salt och peppar.
Tryck ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform. Förgrädda 10-15 min på 180 grader.
Topping: Skala och klyfta löken och finhacka vitlök. Fräs tillsammans med kantareller gyllene i lite smör. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt spenat på slutet och ta av från plattan.
Bred creme fraiche på pizzabotten och strö över kantarellfräset. Toppa med lite rivet citronskal och riven ost. Grädda i ugnen 5-10 min.
Strö över finhackad persilja. Ät och njut!
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1