Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 g | Saffran | |
400 g | Potatis Fast | |
1 st | Apelsin | |
3 msk | Grönsaksbuljong | |
1 kg | Butternutpumpa | |
1 tsk | Honung | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 st | Chilipeppar Röd | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 l | Vatten | |
Topping | ||
150 g | Fetaost | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.
Skala och tärna pumpa och potatis.
Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, pumpa och potatis under omrörning utan att det tar färg.
Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund.
Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.
Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från apelsinen.
Toppa soppan med ett paket smulad fetaost och hackad persilja.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt