Gå vidare till huvudinnehåll
Saffransdoftande pumpasoppa med ingefära
Mari Bergman

Saffransdoftande pumpasoppa med ingefära

30 minMedel
228,65 kr
4 portioner 30,61 kr per portion
En färgstark soppa som passar alldeles utmärkt att servera vid halloween.

Soppa
1 gSaffran
400 gPotatis Fast
1 stApelsin
3 mskGrönsaksbuljong
1 kgButternutpumpa
1 tskHonung
1 mskFärsk ingefära
1 tskVitvinsvinäger
1 dlRöda Linser Torkade
4 klyftaVitlök Vanlig
0,25 stChilipeppar Röd
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
1 krmSalt
1 lVatten
Topping
150 gFetaost
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.

2

Skala och tärna pumpa och potatis.

3

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, pumpa och potatis under omrörning utan att det tar färg.

4

Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund.

5

Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

6

Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från apelsinen.

7

Toppa soppan med ett paket smulad fetaost och hackad persilja.

Bild:

Susanna Livijn Wexell