Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citronsmör | ||
4 krm | Salt | |
100 g | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
Sås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 krm | Torkad gurkmeja | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Citron | |
1 dl | Vatten | |
4 st | Kycklingfile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt |
Skär en djup ficka på långsidan i varje filé
CITRONSMÖR: Blanda samman ingredienserna. Fyll filéerna med hälften av citronsmöret.
SÅS: Riv skalet av citronen och koka samman ingredienserna till såsen. Låt koka 5-10 min utan lock så att den tjocknar något
Stek kycklingfiléerna i lite av citronsmöret. Salta och peppra.
Rör ner resterande citronsmör i såsen. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera citronstekta smörfyllda filéer med sås och färsk nykokt spenatpasta.
Gott att servera till är sparris och små mini-tomater.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria