Gå vidare till huvudinnehåll
Grönsaksfrittata med soltorkad tomat och fetaost
Hemmakock

Grönsaksfrittata med soltorkad tomat och fetaost

30 minEnkelt
260,50 kr
4 portioner 24,88 kr per portion
En jättegod omelett med potatis, soltorkad tomat, paprika och fetaost. Fler omelettrecept: Jämtländsk omelett, Frittata med sparris och feta

1 stRödlök
100 gSoltorkade Tomater
1 mskOlivolja
150 gFetaost
1 stRöd Paprika
300 gPotatis Fast
Äggstanning
3 krmSvartpeppar Malen
6 stÄgg
1,5 dlStandardmjölk
2 tskBasilika - fryst
1 tskSalt
0,5 tskTimjan - torkad
Sallad
1 tskVit balsamvinäger
0,5 stIsbergssallat
1 tskOlivolja
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Frittata: Skär den kokta potatisen i skivor. Skala och grovhacka rödlöken. Skölj och tärna paprikan och strimla de soltorkade tomaterna. Skär fetaosten i kuber.

2

Äggstanning: Vispa ihop äggen med mjölk, timjan, basilika, salt och svartpeppar i en bunke och ställ åt sidan.

3

Frittata: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och paprika någon minut så att de mjuknar en aning. Tillsätt tomaterna, den skivade potatisen och fetaostkuberna jämt fördelat i pannan. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.

4

Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka i bitar. Finstrimla löken och blanda samman med lite olja och vinäger.

Servera din frittata med sallad.

Näringsvärde: 481 KCAL, 24 G PROTEIN, 31 G FETT, 28 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd