Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Rödlök | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Röd Paprika | |
300 g | Potatis Fast | |
Äggstanning | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
6 st | Ägg | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
2 tsk | Basilika - fryst | |
1 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
Sallad | ||
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka |
Frittata: Skär den kokta potatisen i skivor. Skala och grovhacka rödlöken. Skölj och tärna paprikan och strimla de soltorkade tomaterna. Skär fetaosten i kuber.
Äggstanning: Vispa ihop äggen med mjölk, timjan, basilika, salt och svartpeppar i en bunke och ställ åt sidan.
Frittata: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och paprika någon minut så att de mjuknar en aning. Tillsätt tomaterna, den skivade potatisen och fetaostkuberna jämt fördelat i pannan. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka i bitar. Finstrimla löken och blanda samman med lite olja och vinäger.
Servera din frittata med sallad.
Näringsvärde: 481 KCAL, 24 G PROTEIN, 31 G FETT, 28 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt