Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Acaiyoghurt | ||
2 tsk | Bärpulver | |
1 dl | Grekisk Yoghurt | |
4 dl | Mellanmjölk | |
1 dl | Teffmjöl | |
2 st | Ägg | |
2 krm | Salt | |
25 g | Smör | |
1 dl | Durramjöl |
Rör ihop yoghurt med acaipulver eller annat bärpulver och ställ svalt i väntan på servering.
Smält smöret eller kokosoljan och låt svalna.
Vispa ihop mjöl och salt. Vispa i äggen och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och smöret eller kokosoljan.
Smält smör eller kokosolja i en stekpanna på medelvärme och stek tunna pannkakor. Vänd när de börjar brynas i kanterna.
Servera pannkakorna nygräddade med acaiyoghurt, bipollen, torkade bär och flytande honung.
Bild:
Annika Goldhammer
1 Svartvinbärspulver Mill&Mortar
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla