Gå vidare till huvudinnehåll
Teffpannkakor med acaiyoghurt och bipollen
Kokbok

Teffpannkakor med acaiyoghurt och bipollen

20 minEnkelt
294,70 kr
1 portion 66,24 kr per portion
Tunna pannkakor för alla hälsojunkies. Teff är ett näringsrikt och glutenfritt mjöl som brukar användas i den etiopiska pannkakan injera. På egen hand smakar teff ganska bittert och sandigt, därför passar det bäst att blanda med andra mjölsorter. Pannkakorna serveras med yoghurt smaksatt med det brasilianska superbäret acai och toppas med immunstärkande bipollen. Torkade svarta vinbär säljs i välsorterade matbutiker, men kan ersättas med andra torkade eller färska bär. Fler pannkaksrecept: Blåbärs och havrepannkakor med sirapsyoghurt. ”Det blir bara pannkaka” är skriven och fotograferad av Annika Goldhammer och ges ut av bokförlaget Arena.

Acaiyoghurt
2 tskBärpulver
1 dlGrekisk Yoghurt
4 dlMellanmjölk
1 dlTeffmjöl
2 stÄgg
2 krmSalt
25 gSmör
1 dlDurramjöl
Instruktioner
1

Rör ihop yoghurt med acaipulver eller annat bärpulver och ställ svalt i väntan på servering.

2

Smält smöret eller kokosoljan och låt svalna.

3

Vispa ihop mjöl och salt. Vispa i äggen och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och smöret eller kokosoljan.

4

Smält smör eller kokosolja i en stekpanna på medelvärme och stek tunna pannkakor. Vänd när de börjar brynas i kanterna.

5

Servera pannkakorna nygräddade med acaiyoghurt, bipollen, torkade bär och flytande honung.

Bild:

Annika Goldhammer