Gå vidare till huvudinnehåll
Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti
Kokbok

Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti

30 minEnkelt
316,03 kr
4 portioner 42,40 kr per portion
Lite Lady och Lufsen-stuk à la Walt Disney blir det här med kycklingköttbullar, pasta och tomatsås. »Buon appetito!» Recept från Tareq Taylors bok "Kyckling".

Rostad tomatsås
1 stGul lök
50 gStjälkselleri
50 gKalamataoliver, (10 st)
1 stChilipeppar Röd
5 stVanliga Tomater
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
Köttbullar
750 gFärsk kycklingfilé, (3 filéer)
1 tskSalt
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlBladpersilja - färsk
1 stCitron
2 dlVispgrädde
Till servering
0,5 dlParmesanost
1 stPersilja - färsk, (1 dl)
400 gSpaghetti
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader, grill.

2

Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt.

3

Skär sellerin och chilin i tjocka skivor och kärna ur oliverna om dem har kärnor. Lägg grönsaker, lök och oliver i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter.

4

Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder.

5

Forma smeten till ganska stora bollar, cirka 20 stycken. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter.

6

Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter. Häll i citronsaften och strö över rivet citronskal.

7

Toppa med hackad persilja och parmesanost och servera direkt med nykokt spaghetti.

Bild:

Marcus Lawett