Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingkorv med paprikasås och kokt potatis
Mari Bergman

Kycklingkorv med paprikasås och kokt potatis

30 minEnkelt
273,10 kr
4 portioner40,53 kr per portion
Lägg till kycklingkorv på listan med vardagsfavoriter! Snabbt att laga och fantastiskt gott, speciellt med en krämig paprikasås. Färdig rätt håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar.

Korv
500 gKycklingkorv
1 mskOlivolja
Tillbehör
70 gSalladsmix
700 gPotatis
250 gBroccoli Färsk
1 stPaprika
Paprikasås
1 krmSalt Fint
290 gInlagd Paprika
150 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskVit balsamvinäger
1 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka mjuk.

2

Paprikasås: Häll av det mesta av oljan från den inlagda paprikan. Mixa ihop inlagd paprika, fetaost, creme fraiche och vinäger i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av såsen med salt och peppar.

3

Korv: Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen, lägg i korven låt sjuda på svag värme ca 8 min. (Om du vill ha stekt korv hettar du upp en stekpanna med lite olja och steker korven runt om ca 5 min.)

4

Tillbehör: Skölj och tärna paprikan och blanda med salladen i en skål.

5

Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Lägg ner buketterna i potatisvattnet och låt dem koka med den sista minuten. Sila av vattnet och lägg upp potatis och broccoli i en skål.

Servera korven med kokt potatis, broccoli, paprikasås och sallad.

Näringsvärde: 759 kcal. 37g protein, 47g fett, 47g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell