Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Lasagneplattor | |
Köttfärssåsen | ||
1 st | Köttbuljong | |
2 dl | Vatten | |
4 msk | Olivolja | |
1 tsk | Torkad oregano | |
400 g | Hela Tomater Konserverade, (1 burk) | |
1 krm | Strösocker | |
1 st | Gul lök | |
1 g | Lagerblad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Nötfärs | |
50 g | Rotselleri | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
50 g | Morötter | |
Gratinering | ||
40 g | Parmesanost | |
Ostsås | ||
1 krm | Salt | |
50 g | Parmesanost | |
4 msk | Olivolja | |
4 msk | Vetemjöl | |
8 dl | Mellanmjölk |
Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
Rillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare 1 minut. Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater. Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och örter och låt puttra 45 minuter-1 timme under lock. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.
Värm mjölken i en kastrull. Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet. Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka några minuter. Dra såsen från värmen och rör i osten och smaka av med salt.
Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på ett lager lasagneplattor och sedan köttfärssås. Fortsätt varva sås, plattor och köttfärssås. Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesanost.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria