Gå vidare till huvudinnehåll
Mycket god lasagne
Hemmakock

Mycket god lasagne

1 tEnkelt
342,70 kr
4 portioner 38,84 kr per portion
Lasagne med hemmagjord ostsås på parmesanost, vilket ger en härlig tyngd i smaken. Fler lasagnerecept: Tacolasagne på kyckling med färgglad kålsallad, Auberginelasagne

250 gLasagneplattor
Köttfärssåsen
1 stKöttbuljong
2 dlVatten
4 mskOlivolja
1 tskTorkad oregano
400 gHela Tomater Konserverade, (1 burk)
1 krmStrösocker
1 stGul lök
1 gLagerblad
2 klyftaVitlök Vanlig
400 gNötfärs
50 gRotselleri
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
2 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
1 dlMatlagningsvin Vitt
50 gMorötter
Gratinering
40 gParmesanost
Ostsås
1 krmSalt
50 gParmesanost
4 mskOlivolja
4 mskVetemjöl
8 dlMellanmjölk
Instruktioner
1

Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.

2

Rillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare 1 minut. Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater. Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och örter och låt puttra 45 minuter-1 timme under lock. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

3

Värm mjölken i en kastrull. Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet. Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka några minuter. Dra såsen från värmen och rör i osten och smaka av med salt.

4

Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på ett lager lasagneplattor och sedan köttfärssås. Fortsätt varva sås, plattor och köttfärssås. Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesanost.

5

Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.