Gå vidare till huvudinnehåll
Laxspett med senapsslungad färskpotatis
Hemmakock

Laxspett med senapsslungad färskpotatis

30 minEnkelt
507,50 kr
4 portioner 84,14 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v29) Fräsch sommarlax med god och krämig potatis!

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmFlingsalt
0,5 dlVitvinsvinäger
0,5 dlOlivolja
0,5 stGräslök - färsk
1 stPlocksallat
Till servering
150 gCitron, (1 st)
Laxspett
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
600 gLaxfilé
0,2 stGrillpinnar
1 mskDill - torkad
Senapsslungad potatis
0,5 stGräslök - färsk
1 kgFärskpotatis
2 mskDijonsenap
1 mskMajonnäs
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
4 stSchalottenlök
Instruktioner
1

Blötlägg spetten i vatten. Värm ugnen till 250 grader.

Koka potatisen i lättsaltat vatten och häll av. Finhacka schalottenlök och gräslök, och blanda samman med potatisen. Rör ihop crème fraiche och majonnäs, smaka av med senap. Blanda ner i potatisen.

Skär laxen i 2 cm breda bitar. Pensla med olivolja runt om och krydda med salt, peppar och eventuellt dill. Trä laxbitarna på spetten och placera i en ugnsfast form. Tillaga i ugn i ca 8 minuter. Fisken är färdig när dess kött “flikar” sig lätt. Håll koll så att den inte blir torr och tråkig.

Skölj och arrangera salladen på ett vackert fat. Klipp över gräslök och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Klyfta citronerna.

Servera laxspetten med den senapsslungade färskpotatisen, grönsallad och citronklyftor.