Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Indiskt kryddris | ||
3 dl | Basmatiris | |
1 st | Kanel Hel | |
1,5 tsk | Salt | |
2 st | Gul lök | |
1 tsk | Svartpeppar Hel | |
1 tsk | Nejlikor | |
Tikka Gobi | ||
2 msk | Tandoorikrydda | |
0,5 dl | Matolja | |
500 g | Blomkål | |
2 st | Vanliga Tomater | |
4 st | Naanbröd | |
400 g | Potatis Fast | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Koriander - färsk |
Koka blomkålen och potatisen knappt färdig i lätt saltat vatten. Låt rinna av i en sil. Fräs grönsaker, potatis och krydda i olja några minuter tills blomkålen och potatisen har fått lite färg och är mjuka. Blanda i tomat och koriander. Smaka av med salt. Servera med indiskt kryddris, och Naanbröd.
Indiskt kryddris: finhacka löken och bryn den lätt i 1 msk olja. Tillsätt kryddorna och riset. Bryn på svag värme tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt det kokande vattnet och låt riset koka under tättslutande lock i ca 15 minuter.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Naanbröd Mini 260g 4-p Santa Maria