Gå vidare till huvudinnehåll
Äggfri lemon curd
Esther Masus

Äggfri lemon curd

15 minEnkelt
En frisk söt äggfri lemoncurd som går enkelt och snabbt att göra.

1 mskMajsstärkelse
50 gSmör
1 stCitron - Eko
2 dlStrösocker
Instruktioner
1

Skölj och torka citronen. Finriv citronskalet och pressa ur saften till ca 0,5 dl.

2

Vispa samman citronsaft med majsstärkelse och socker i en kastrull.

3

Koka upp och låt sjuda i ca 5 min.

4

Ta av från plattan och tillsätt citronskal och smör. Rör runt tills smöret smält och krämen blivit slät.

5

Häll upp på rengjord glasburk och låt svalna helt. Förvara svalt.

Bild:

Nurlan Emir

8,95 kr
8 portioner • 0,01 kr per portion
Maizena Majsstärkelse 400g Maizena
23,95 kr59,88 kr /kg

Garant Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
49,95 kr99,90 kr /kg

Citron EKO Klass1 Spanien

1 Citron EKO Klass1

3 för 24 kr
Spanien, 160 g
8,95 kr55,94 kr /kg

Garant Strösocker 2kg Garant
29,95 kr14,98 kr /kg