Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Torkad oregano | |
2 st | Röd Paprika | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Kummin | |
3 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Sötpotatis | |
1 tsk | Chiliflakes | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
3 tsk | Rökt paprikapulver | |
2 msk | Grönsaksfond | |
1 tsk | Honung Flytande | |
5 dl | Vatten | |
1 st | Blomkål Färsk | |
Topping | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Gryta: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och dela paprika i mindre bitar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala sötpotatisen och dela i tärningar.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs samtliga grönsaker tillsammans med kummin, oregano, paprikapulver, chiliflakes och timjan några minuter.
Tillsätt tomatpuré, vinäger, buljong, honung och vatten och låt koka upp. Lägg på lock och låt småputtra ca 30 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Topping: Plocka korianderbladen. Dela limen i klyftor.
Servera grytan med ris, en klick matyoghurt, några korianderblad och pressa över lime.
Näringsvärde: 551 kcal, 12 g protein, 13 g fett, 93 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko