Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
2 krm | Flingsalt | |
1 st | Dill - färsk | |
150 g | Lax Kallrökt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Quiche | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
3 dl | Vispgrädde | |
4 st | Ägg | |
300 g | Riven Ost |
Quiche: Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form (15x20 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt quichen svalna och skär den sedan i 16 bitar.
Topping: Fördela laxen på quichebitarna. Toppa med en klick creme fraiche, flingsalt och en dillvippa. Lägg upp på fat och servera!
Recept och styling Mari Bergman och Carina Hejde.
Bild:
Nurlan Emir
1 Kallrökt Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g