Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 krm | Strösocker | |
2 msk | Tomatpuré | |
25 g | Smör | |
1 krm | Chiliflakes | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
300 g | Pancetta | |
1 krm | Salt | |
15 cl | Vodka | |
400 g | Penne | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Hela Tomater Konserverade |
Börja med att steka pancetta så den blir lite crispy och go. Börja i kall panna och låt köttet rendera.
Sänk sedan värmen och gå i med vitlök och chiliflakes.
Efter 2 minuter, gå i med tomatpuré och låt fräsa med 1-2 minuter till.
Gå i med en stark shot vodka och låt reducera.
Häll i tomaterna och en nypa socker, låt puttra lite fint i typ 15-20 minuter.
Häll i grädde och låt puttra i 5-10 minuter till. Gå sedan i med en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Koka din pasta någon minut ifrån färdig och låt sedan gå helt färdigt i såsen tillsammans med lite pastavatten.
Släng upp på en tallrik med lite riven parmesan eller pecorino och häv i dig.
Recept &
Bild:
Niklas Rydasp
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant