Gå vidare till huvudinnehåll
Laxrullar med pepparrotskräm och sesamfrön
Carina Hejde

Laxrullar med pepparrotskräm och sesamfrön

40 minEnkelt
305,80 kr
10 portioner 15,93 kr per portion
Dessa laxrullar har ett härligt sting från pepparroten och kommer bli ett trevligt inslag på en buffé eller mingel. Furikaken, som är en japansk smaksättare bestående av bl.a. svarta och vita sesamfrön, är pricken över i:et. Laxrullen går utmärkt att förbereda dagen innan servering fram till punkt 3.

200 gLax Kallrökt
150 gFärskost Naturell
0,5 stGräslök - färsk
2,5 mskFurikake
1,5 mskPepparrot Färsk
Instruktioner
1

Lägg ut laxskivorna lite omlott på en skärbräda.

2

Blanda färskost med riven pepparrot och bred ut över laxskivorna.

3

Rulla ihop laxen till en rulle, plasta in och lägg rullen i kylen i minst 30 min.

4

Vid servering, ta bort plasten och rulla laxen i furikake sesamfröblandning.

5

Skär laxrullen i ca 1,5 cm breda bitar och lägg på ett fat. Klipp över gräslök och servera!

Styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir