Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfri grönkålspaj
Hemmakock

Glutenfri grönkålspaj

2 tEnkelt
420,10 kr
8 portioner14,79 kr per portion
Grönkål är både nyttigt och gott, och passar fantastiskt bra i paj. En sats räcker till 6-8 portioner.

Fyllning
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlVispgrädde
2 stGul lök
3 stÄgg
75 gRiven Ost
30 gSmör
1 tskSalt Fint
300 gGrönkål
Pajskal
300 gKikärtor Kokta
30 gKokosolja
45 gMandelmjöl
1 krmSalt Fint
2 tskFiberhusk
Instruktioner
1

Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.

2

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i ca 15 minuter, låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.

3

Fyllning: Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen. Strimla grönkålen och finhacka löken och vitlöken. Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat. Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet.

4

Vispa samman ägg, grädde, salt och lite svartpeppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten. Grädda i 30–40 minuter på 175 grader, tills äggstanningen är fast.

5

Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen. Servera gärna med en blandad sallad, toppad med rostade pinjenötter.

Bild:

Christina Sundien