Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken vindaloo

Chicken vindaloo

30 minEnkelt
325,20 kr
4 portioner 29,45 kr per portion
Lättlagad

0,5 tskSpiskummin
1 stGul lök
0,5 dlVatten
250 gLångkornigt Ris
600 gKycklingfile
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 tskRapsolja
0,5 tskGaram Masala
1 mskHonung
0,5 stVitlök Solo
400 gKrossade Tomater
0,5 tskSambal Oelek
0,5 tskKanel
Instruktioner
1

Så här gör du Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Lägg i de krossade tomaterna och vatten. Tillsätt sambal, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala. Salta och peppra och låt puttra ihop. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg ner i grytan och låt koka tills kycklingen är klar. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda yoghurt med honung i en skål. Servera vindaloon med ris, honungsyoghurt och sallad.

Toppa vindaloon med färsk koriander.