Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
1 krm | Salt | |
4 st | Vanliga Tomater | |
2 msk | Bladpersilja - färsk | |
3 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Spaghetti | |
Musslor | ||
3 msk | Olivolja | |
950 g | Färska Blåmusslor | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 st | Gul lök | |
0,3 st | Persilja - färsk |
Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Fräs finhackad lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vin och låt koka under lock tills musselskalen har öppnats. Sila och spara spadet. Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet. Fräs finhackad lök och vitlök till såsen mjuk i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Tillsätt tomaterna(i mindre bitar) och musselspadet och låt sjuda i 20 minuter. Koka spaghettin mjuk men spänstig, "al dente", i rikligt med saltat vatten. Vänd ner musslorna och persiljan i såsen. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Häll såsen över spaghettin, strö över lite citronskal och servera.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria