Gå vidare till huvudinnehåll
Spaghetti con le cozze
Kokbok

Spaghetti con le cozze

30 minEnkelt
221,65 kr
4 portioner 40,32 kr per portion
Spaghetti med musslor

Sås
3 klyftaVitlök Vanlig
2 mskCitronjuice - råpressad
1 krmSalt
4 stVanliga Tomater
2 mskBladpersilja - färsk
3 mskOlivolja
1 stGul lök
100 gCitron
1 krmSvartpeppar Malen
400 gSpaghetti
Musslor
3 mskOlivolja
950 gFärska Blåmusslor
1 klyftaVitlök Vanlig
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 stGul lök
0,3 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Borsta de färska musslorna väl under rinnande kallt vatten. Fräs finhackad lök, vitlök och persiljekvistar i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt musslorna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vin och låt koka under lock tills musselskalen har öppnats. Sila och spara spadet. Om du använder burkmusslor, häll av och spara spadet. Fräs finhackad lök och vitlök till såsen mjuk i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Tillsätt tomaterna(i mindre bitar) och musselspadet och låt sjuda i 20 minuter. Koka spaghettin mjuk men spänstig, "al dente", i rikligt med saltat vatten. Vänd ner musslorna och persiljan i såsen. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Häll såsen över spaghettin, strö över lite citronskal och servera.