Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
6 st | Röd Paprika | |
1 l | Vatten | |
0,5 st | Gul lök | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
Sallad | ||
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
200 g | Bondbönor | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Fetaost | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Solroskärnor Naturella | |
Topping | ||
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Soppa: Skölj paprikorna och cocktailtomaterna. Skär paprikorna i stora bitar. Skala lök och vitlöksklyftor.
Lägg allt på en plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen ca 20 min tills paprikorna och tomaterna börjar få lite färg.
Koka upp vatten med buljong, sambal oelek och honung.
Sallad: Skölj och tärna zucchini och blanda med bondbönor i en skål. Tillsätt finhackad gräslök och persilja. Smula i fetaost och tillsätt solrosfrön, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Soppa: Ta ut paprikor och tomater från ugnen och tillsätt till buljongen. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills du får en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med en klick yoghurt och servera salladen vid sidan om.
Näringsvärde: 472 kcal, 22 g protein, 25 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana