Gå vidare till huvudinnehåll
Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème
Mattias Larsson

Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

5 minEnkelt
427,50 kr
4 portioner20,66 kr per portion
Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

Basilikacrème
2 mskBasilika - färsk
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 krmSalt Fint
Kikärtsbiffar
350 gKikärtor Kokta
0,5 tskSalt Fint
2 stÄgg
1 mskOlivolja
2 dlVetemjöl
1 dlVatten
2 mskCitronjuice - råpressad
Ratatouille
1 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
1 stGul Paprika
2 klyftaVitlök Färsk
1 krmTabasco
2 mskÄppelcidervinäger
150 gZucchini
150 gAubergine
1 krmSalt Fint
400 gKrossade Tomater
Instruktioner
1

Mixa ingredienserna till kikärtsbiffarna till en slät smet. Smaka av med salt. Forma till 12 fina biffar med lätt fuktade händer. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek kikärtsbiffarna i olja i ca 2 minuter på varje sida till fin färg.

Kärna ur paprikan. Tärna paprika, zucchini och aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja i en vid kastrull i några minuter. Häll på vinägern och de krossade tomaterna. Låt ratatouillen puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och tabasco.

Blanda crème fraichen med basilikan och smaka av med salt. Servera kikärtsbiffarna med ratatouillen och basilikacrèmen. Toppa gärna med några goda gröna blad.

Bild:

Jakob Fridholm