Gå vidare till huvudinnehåll
Saffransrisotto med sötpotatis och shiitake
Mari Bergman

Saffransrisotto med sötpotatis och shiitake

30 minEnkelt
191,25 kr
4 portioner 35,77 kr per portion
En härlig kombination av godsaker i en och samma rätt. Njut av en solig saffransrisotto med svamp och sötpotatis.

100 gShiitake-svamp
1 lVatten
1 mskOlivolja
0,5 gSaffran
1 stGul lök
1 krmSalt
4 mskGrönsaksfond
500 gSötpotatis
1 klyftaVitlök Vanlig
100 gRiven Ost
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsvin Vitt
2,5 dlArborioris
1 mskSmör
Instruktioner
1

Risotto: Koka upp buljongen och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Buljongen måste vara varm, annars avstannar tillagningen av riset.

2

Skala och finhacka lök och vitlök samt skala och tärna sötpotatisen. Fräs lök och sötpotatis i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt riset och saffran och låt det rostas tills det blir blankt och något transparent. Detta gör att riset suger åt sig buljongen och smakerna bättre.

3

Tillsätt vinet och låt det ånga bort.

4

Tillsätt cirka 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills allt absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.

5

Skiva och stek svampen i lite smör.

6

När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det klart. Rör ner en klick smör, stekt svamp och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Styling &

Näringsvärde: 501 kcal, 15 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell