Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med spaghetti i tomatsås med fetaostsmul
Mari Bergman

Kyckling med spaghetti i tomatsås med fetaostsmul

30 minEnkelt
242,20 kr
4 portioner36,92 kr per portion
Enkel och god vardagsmiddag som går hem hos alla i familjen. Här serveras kyckling i tomatsås med klassisk pasta, enkelt och välsmakande.

Tomatsås
0,5 stGul lök
1 krmSalt Fint
2 mskTomatpuré
400 gHela Tomater Konserverade
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskBasilika - torkad
1 mskOlivolja
1 dlVatten
3 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
400 gSpaghetti
50 gFetaost
250 gVanliga morötter
150 gSvarta oliver utan kärnor
Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
600 gKycklingfile Fryst
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader och koka upp saltat vatten i en kastrull till spaghettin.

2

Kyckling: Hetta upp en stekpanna med lite olja. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min, beroende på storlek och ugn.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipepparn (kärna ur den om du vill). Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och chili gyllenbrunt.

4

Tillsätt basilika och tomatpuré och fräs runt några sekunder. Slå på tomater och vatten och krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme i ca 10 min. Smaka av såsen och krydda ev lite mer.

5

Tillbehör: Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.

Skär kycklingen i skivor. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, slå över tomatsås och lägg kycklingskivor och oliver över. Smula över fetaost och servera tillsammans med rivna morötter.

Näringsvärde: Kcal: 668 Fett: 26 g Protein: 48 g Kolhydrater: 56 g

Bild:

Linnea Swärd