Gå vidare till huvudinnehåll
Mattias majsplättar med avokado-chimichurri
Mattias Kristiansson

Mattias majsplättar med avokado-chimichurri

45 minEnkelt
403,40 kr
4 portioner 29,66 kr per portion
Fantastiska Mattias Kristiansson var gästkock i vår fd. vegetariska matkasse och bjuder på en festlig vegansk rätt. Majsplättar med godaste avokadoröran, mums!

Majsplättar
1 tskSalt
0,5 mskOlivolja
1 dlMajskorn
0,5 stGul lök
0,5 stKoriander - färsk
210 gMajsmjöl
2,5 dlSojagurt naturell
1 dlVatten
0,5 stGrön Paprika
0,5 tskBakpulver
Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stHuvudsallat
280 gBlandade bönor
0,5 stGul lök
2 mskOlivolja
0,5 stGrön Paprika
2 stKvisttomater
1 mskVit balsamvinäger
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSalt
Avokado- och chimichurriröra
1 tskSirap Agave
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskRödvinsvinäger
2 stAvokado
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
2 tskTorkad oregano
1 krmSalt
Instruktioner
1

Majsplättar: Blanda ihop majsmjöl (ca 3,5 dl), salt och bakpulver i en bunke. Skala och finhacka den gula löken, paprikan och koriandern fint.

2

Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor

4

Avokado- och chimichurriröra: Gröp ur avokado och blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller finhacka vitlöken och persiljan och mosa ihop allt med en gaffel.

5

Sallad: Skala och finhacka löken. Skölj och tärna paprika och tomat samt finhacka koriandern.

6

Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Blanda bönorna med grönsakerna i en skål och tillsätt olja, vinäger och smaka av med salt och peppar.

7

Skölj och skär stora blad av salladen och lägg upp på ett fat. Strö över bön- och grönsaksblandningen.

8

Servera majsplättarna med avokado- och chimichurriröran samt din goda sallad.

Näringsvärde: 581 kcal, 15 g protein, 28 g fett, 62 g kolhydrater.

Bild:

Linus Hallgren