Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Smör | |
12 dl | Mellanmjölk | |
4 st | Grönsaksbuljong | |
2 st | Lime | |
900 g | Butternutpumpa, (1,25 st) | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Gul lök | |
2 tsk | Sambal Oelek |
Skala och skär pumpan i små kuber. Skala och hacka löken fint, fräs med smör i en kastrull.
Tillsätt pumpan, mjölken och buljongtärningar. Låt koka ihop ca 10 min.
Mixa sedan soppan och rör i ca hälften av crème fraichen. Smaksätt med limejuice och limezest, sambal oelek och lite salt.
Koka upp pumpasoppan och servera med en klick crème fraiche och rikligt med färsk koriander.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla