Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Rödvinsvinäger | |
4 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Gul lök | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Svartkål | |
150 g | Ostronskivling | |
500 g | Halloumi | |
150 g | Skogschampinjoner |
Skiva svampen eller skär den i bitar.
Repa svartkålen och ta bort den grova mittnerven.
Stek svamp och kål tillsammans med hackad lök och vitlök i olivoljan, lägg i svampen först så den får färg, därefter övriga ingredienser, salta och peppra, stänk på lite rödvinsvinäger.
Dela halloumin i vecket och pensla med lite olivolja.
Grilla halloumin försiktigt 3-4 minuter på varje sida. Se till att den inte bränns men får fin färg och att den blir varm och mjuk rakt igenom.
Servera med kål och svamp och gärna lite romanescosås till.
Recept/foto Zeta
Bild:
Zeta
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1