Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Apelsinsirap | ||
0,25 dl | Vatten | |
1 st | Apelsin | |
0,25 dl | Strösocker | |
Kaka | ||
3 st | Ägg | |
3 dl | Vetemjöl | |
4 st | Banan | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Te Earl Grey | |
125 g | Smör | |
2 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 180 grader.
Koka ihop 1/4 dl apelsinjuice med ingredienserna till sirapen, låt svalna medan kakan gräddas.
Mosa tre bananer med en gaffel i en stor bunke och tillsätt socker, smör, te, salt och äggulor. Spara den fjärde bananen till garnering.
Låt kakan svalna något, stick ett par hål med en tandpetare på ytan och pensla med sirapen.
Vispa ihop till en smidig smet.
Vispa äggvitan i en separat bunke till mjuka toppar.
Tillsätt mjölet i banansmeten och vänd sedan i äggvitan.
Häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper, dekorera med skivad banan.
Grädda i ugnen ca 45 min eller tills kakan fått fin färg.
Apelsinsirap
Bild:
Rscued
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svart Te Earl Grey 20-p Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla