Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad kyckling med caesarsallad
Mari Bergman

Grillad kyckling med caesarsallad

50 minEnkelt
Saftig kycklingfilé som serveras med en matig caesarsallad med färskpotatis. En god rätt som passar lika bra till lunch som till middag!

Caesarsallad
1 stRödlök
0,5 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
500 gFärskpotatis
180 gRomansallat
1 stGurka
0,5 tskFlingsalt
50 gParmesanost
125 gRädisor
30 gKrutonger
Kyckling
2 krmChiliflakes
1 tskSalt
1 tskTimjan - torkad
600 gFärsk kycklingfilé
1 tskCitronpeppar
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskCitron
Caesardressing
20 gSardeller
50 gParmesanost
1 krmSalt
0,75 mskVitvinsvinäger
1 stÄgg
1 tskDijonsenap
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlRapsolja
Instruktioner
1

Caesarsallad: Tvätta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt och blanda om. Rosta potatisen i ugnen ca 30-40 min på 200 grader.

2

Skölj salladen och skär i stora bitar. Skölj och skiva rädisorna tunt. Hyvla gurkan i långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Skala och finhacka rödlöken.

3

Caesardressing: Finriv parmesanosten. Blanda riven ost, äggula, sardellfiléer, dijonsenap och vinäger i en hög skål eller mixerkanna. Mixa samman till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.

4

Tillsätt oljan droppvis i en tunn stråle medan du mixar till en fin konsistens. Smaka av dressingen med salt och peppar.

5

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar, chiliflakes, citronpeppar och timjan på båda sidor.

6

Dela citronen i två halvor.

7

Grilla kycklingfiléerna ca 5 min/ sida på direkt värme. Lägg dem sedan på indirekt värme och låt de bli genomgrillade på lägre temperatur.

8

Grilla citronhalvorna ca 5 min på direkt värme.

9

Ta fram ett stort fat. Blanda romansalladen med hälften av caesardressingen och sprid ut på fatet. Toppa med gurkstrimlor, rädisor, rödlök och rostad potatis.

10

Skär kycklingen i skivor och lägg över salladen. Ringla över resten av dressingen och toppa med krutonger och riven parmesanost. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronhalvorna vid servering. Ät och njut!

Bild:

Roland Persson

436,10 kr
4 portioner • 56,33 kr per portion
Lök Röd styck Klass1 Sverige

1 Lök Röd styck Klass1

3 för 12 kr
Sverige, 150 g
4,50 kr

30,00 kr /kg


Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l


Eldorado Bakplåtspapper

1 Bakplåtspapper

Basvaror
1 st
15,50 kr

15,50 kr /st


Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1 Sverige

1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1

Inte tillgänglig
Sverige, 900 g
17,95 kr

19,94 kr /kg


Romansallad Klass1 Spanien

1 Romansallad Klass1

Spanien, 180 g
21,95 kr

121,94 kr /kg


Gurka Import Klass1 Spanien

1 Gurka Import Klass1

2 för 34 kr
Spanien, 270 g
17,95 kr

66,48 kr /kg


Garant Flingsalt 170g

1 Flingsalt 170g

Basvaror
170 g
28,50 kr

167,65 kr /kg


Zeta Parmigiano Reggiano 14M
63,95 kr

426,33 kr /kg


Rädisa Knippe Klass1 Italien
14,95 kr

119,60 kr /kg


Zeta Krutonger 120g
30,50 kr

254,17 kr /kg


Santa Maria Chilipeppar Red Hot Flakes 28g
37,95 kr

1 355,36 kr /kg


Falksalt Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
19,95 kr

33,25 kr /kg


Santa Maria Timjan 15g

1 Timjan 15g

Basvaror
15 g
33,95 kr

2 263,33 kr /kg


Kronfågel Kyckling Bröstfilé
139,00 kr

150,27 kr /kg


Santa Maria Citronpeppar

1 Citronpeppar

Basvaror
55 g
30,50 kr

554,55 kr /kg


Santa Maria Svartpeppar Grovmalen
33,95 kr

998,53 kr /kg


Citron Klass1 Spanien

1 Citron Klass1

Extrapris
Spanien, 165 g
7,95 kr

48,18 kr /kg


Zeta Sardeller 80g
42,95 kr

536,88 kr /kg


Zeta Vitvinsvinäger 250ml
34,50 kr

138,00 kr /l


Kronägg Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
40,95 kr

4,10 kr /st


Grey Poupon Dijonsenap 215g Grey Poupon
33,50 kr

155,81 kr /kg


Zeta Rapsolja 900ml

1 Rapsolja 900ml

Basvaror
900 ml
32,50 kr

36,11 kr /l