Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Tagliatelle | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Vitt vin | |
2 dl | Havrebaserad matlagning | |
300 g | Kantareller | |
2 msk | Grönsaksfond | |
1 msk | Mat & Bak Margarin | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök |
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
Skölj och ansa kantarellerna. Stek kantarellerna i en stekpanna tills att vattnet dunstat, rör om ett par gånger under tiden.
Finhacka lök, vitlök och persilja.
Tillsätt lök och smör/margarin till svampen, fräs ihop ett par minuter.
Blanda ned gräddersättning, vatten, vitt vin, fond och persilja. Låt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop kantarellsåsen med den nykokta pastan – klart!
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste