Gå vidare till huvudinnehåll
Sparrispaj med parmesan och spenat
Mari Bergman

Sparrispaj med parmesan och spenat

30 minEnkelt
375,95 kr
4 portioner 65,05 kr per portion
En underbart god vegetarisk paj som passar lika bra på en buffé som på en picknick. Den är lika god att äta både varm som kall.

Äggstanning
2 krmSalt
2 krmSvartpeppar Malen
100 gParmesanost
3 stÄgg
2 dlCreme Fraiche Naturell
Topping
125 gSparris Färsk
50 gParmesanost
1 stCitron
50 gFärsk bladspenat
100 gÄrtskott
Fyllning
2 klyftaVitlök Vanlig
150 gFärsk bladspenat
1 stPurjolök
2 mskSmör
300 gPajskal
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
125 gSparris Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Fyllning: Skölj och finhacka purjolöken. Skala och riv vitlök. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och skär stjälkarna i ½ cm tunna bitar. Spar knopparna till toppingen.

3

Smält smöret i en stekpanna och fräs purjolök, vitlök och sparris på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt den bli varm. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Äggstanning Riv parmesanosten. Vispa ihop ägg, creme fraiche, parmesanost, salt och peppar i en bunke.

5

Fyll pajskalen med sparris och spenatfräset och fördela äggstanningen över. Grädda i ugn i ca 15-20 min.

6

Topping: Koka upp en kastrull med vatten och förväll sparrisknopparna i 30 sek. Spola dem sedan kalla.

7

Skär bort den nedersta delen av ärtskotten. Blanda ärtskottsknopparna med spenat och sparrisknopparna och toppa de färdiga pajerna med. Riv över lite parmesan och citronskal. Klart att servera.

Näringsvärde: 788 kcal, 30 g protein, 56 g fett, 41 g kolhydrater

Bild:

Petter Fjällström