Gå vidare till huvudinnehåll
Rökig pumpa- och kycklinggryta

Rökig pumpa- och kycklinggryta

45 minEnkelt
353,00 kr
4 portioner 43,53 kr per portion
Färgglad gryta fullproppad av smakrika kryddor! Bjud den till Halloween eller kylslagna dagar då du bara är sugen på något härligt värmande att fylla magen med.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Topping
1 dlYoghurt för Matlagning
1 stLime
0,5 stKoriander - färsk
Gryta
1 tskVitvinsvinäger
1,5 tskKummin
4 tskRökt paprikapulver
3 klyftaVitlök Vanlig
7 dlVatten
3 tskTorkad oregano
1 stGul lök
4 mskTomatpuré
3 mskGrönsaksfond
0,5 stBlomkål Färsk
2 tskHonung Flytande
500 gKycklingfile Fryst
500 gButternutpumpa
3 mskOlivolja, Extra Virgin
2 stRöd Paprika
2 tskChiliflakes
3 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Gryta: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och dela paprika i mindre bitar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala pumpan och skär i tärningar. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

2

Hetta upp oljan i en kastrull och fräs samtliga grönsaker och kycklingbitar tillsammans med kummin, oregano, paprikapulver, chiliflakes och timjan några minuter.

3

Tillsätt tomatpuré, vinäger, buljong, honung och vatten och låt koka upp. Lägg på lock och låt småputtra ca 30 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Topping: Plocka korianderbladen. Dela limen i klyftor.

Servera grytan med ris, en klick matyoghurt, några korianderblad och pressa över lime.

Bild:

Sanna Livijn Wexell