Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 msk | Spiskummin | |
1 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
6 st | Grillpinnar | |
Sallad | ||
2 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
150 g | Fetaost | |
2 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Kvisttomater | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Grön Paprika | |
Sås | ||
2 krm | Salt | |
1 msk | Sweet Chili | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Potatis | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Timjan - torkad | |
0,5 tsk | Salt | |
700 g | Potatis Fast |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och dela potatisen på mitten. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och strö över timjan. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
Spett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar. Pressa i vitlök och blanda ordentligt. Forma järpar och trä på spett. Gör plats på potatisplåten och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Sås: Blanda yoghurt med sweet chilisås och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Sallad: Skölj tomat, paprika och gurka. Tärna grönsakerna och skala och finhacka rödlöken. Hacka persiljan och blanda med alla grönsaker i en skål. Smula i fetaosten.
Gör en dressing på olivolja, balsamvinäger, honung och en nypa salt och peppar. Blanda dressingen med salladen.
Servera färsspetten tillsammans med ugnsrostad potatis fetaostsallad och sweet chilisås.
Näringsvärde: 690 KCAL 39 G PROTEIN 32 G FETT 35 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
2 Nötfärs 12% EKO/KRAV 400g Scan
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flytande Honung EKO 350g Garant Eko
1 Sweet Chili Sauce 500ml Santa Maria