Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
600 g | Rostbiff | |
1 tsk | Timjan | |
2 st | Lagerblad | |
8 st | Potatis | |
33 cl | Lättöl max 2,8 % | |
25 g | Smör | |
4 st | Gul lök | |
1 dl | Persilja - färsk |
Banka ut köttet till 4 jämnstora, tunna skivor. Skala och skiva löken. Skala och skär potatisen i 3-4 mm tjocka skivor.
Bryn löken i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn köttet och lägg över i grytan. Salta och peppra. Tillsätt öl, timjan och lagerblad. Fördela potatisen ovanpå. Koka upp och låta sjuda sakta under lock ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och köttet är mört.
Strö överpersilja och servera med rödbetor och saltgurka som tillbehör.
Källa: Systembolaget.se
Bild:
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla