Gå vidare till huvudinnehåll
Sjömansbiff
Hemmakock

Sjömansbiff

30 minEnkelt
302,75 kr
4 portioner 50,46 kr per portion
Ingredienser för 4 personer

600 gRostbiff
1 tskTimjan
2 stLagerblad
8 stPotatis
33 clLättöl max 2,8 %
25 gSmör
4 stGul lök
1 dlPersilja - färsk
Instruktioner
1

Banka ut köttet till 4 jämnstora, tunna skivor. Skala och skiva löken. Skala och skär potatisen i 3-4 mm tjocka skivor.

2

Bryn löken i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn köttet och lägg över i grytan. Salta och peppra. Tillsätt öl, timjan och lagerblad. Fördela potatisen ovanpå. Koka upp och låta sjuda sakta under lock ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och köttet är mört.

3

Strö överpersilja och servera med rödbetor och saltgurka som tillbehör.

Källa: Systembolaget.se

Bild: