Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
3 msk | Smör | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Bladpersilja - färsk | |
4 klyfta | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
5 l | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Schalottenlök | |
8 st | Körsbärstomater | |
400 g | Färsk pasta | |
0,5 tsk | Salt | |
1 kg | Vongolemusslor |
Förberedelser musslor: Rör ut saltet i vattnet så att det löser sig. Lägg ner musslorna i saltvattnet. När de kommer ner i det salta vattnet så känner de sig hemma och spottar ut sanden som finns inne i musslan. Upprepa detta en gång och spola i kallt vatten.
Krossa vitlöksklyftorna lätt, skiva schalottenlöken, tärna chilifrukten och strimla bladpersilja.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Musslorna: Hetta upp en kastrull till medium värme Häll i ca: 3 msk olivolja
Tillsätt hälften av persiljan, skivad schalottenlök, kvartade tomaterna och all vitlök Låt det fräsa lite utan att det tar färg. Häll i musslorna utan vatten, höj värmen, rör runt och tillsätt vitt vin och den tärnade chilin, lägg på ett lock och koka 2-3 minuter eller tills de öppnat sig.
Lyft ur musslorna och det övriga ingredienserna på ett fat och spara till servering - spara vätskan.
Koka vätskan i 3 minuter och smaka av, salta och peppra efter smak, rör ner det rumstempererade smöret, rör ner musslorna och den avrunna pastan, strö över resten av persiljan.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ravioli Ricotta Spenat 250g Rana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt