Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
500 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1,5 msk | Olivolja | |
Spetskål | ||
500 g | Spetskål | |
0,5 st | Citron | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
150 g | Sugarsnaps | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen om du använder fryst.
Tillbehör: Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg stavarna i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 20 min.
Spetskål: Strimla kålen och dela sugar snapsen på längden. Finhacka dillen.
Fräs kålen i lite olja och smör i en stekpanna tills kålen får färg och mjuknar. Krydda med lite salt och peppar efter smak. Tillsätt sugar snapsen och dillen samt citronskal- och saft. Blanda om och låt allt bli varmt. Ställ åt sidan medan du steker kycklingen.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Servera kycklingen med rostade morötter och dillslungad spetskål.
Näringsvärde: 427 kcal, 39 g protein, 21 g fett, 17 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla