Gå vidare till huvudinnehåll
Club Sandwich med rostad sötpotatis
Mari Bergman

Club Sandwich med rostad sötpotatis

30 minEnkelt
387,50 kr
4 portioner37,94 kr per portion
Vi fortsätter de sista sommarveckorna med riktigt härliga och fräscha rätter. Något som är riktigt gott att grilla faktiskt, är sötpotatisen till clubsandwichen. (Familjematkassen v31 2012)

Tillbehör
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
800 gSötpotatis
Sandwich
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
200 gVanliga Tomater
0,5 stRödlök
100 gRuccolasallat
1 mskSmör
4 stCiabatta
120 gBacon Skivat
400 gKycklingfile
1 mskOlivolja
Currydressing
0,5 tskSalt Fint
1 mskSmör
1 stÄpple Golden Delicius
2 krmSvartpeppar Malen
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tskCurry
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 25 min.

2

Currydressing: Skala och finriv äpplet. Fräs äpplet hastigt i smör i en liten kastrull tillsammans med curry. Blanda äppel- och curryfräset med yoghurt. Salta och peppra efter smak och ställ kallt.

3

Skär kycklingen så att du får antalet bitar som portioner. Salta och peppra på båda sidor. Hetta upp en panna med lite smör och olja och stek varje filé så att de får en fin stekyta. Lägg över kycklingen på plåten i ugnen så att de bir helt genomstekta och håller värmen.

4

Torka ur panna och stek baconskivorna krispiga, lägg sedan över dem på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.

5

Värm brödet lite ugnen.

6

Skär tomaterna och rödlöken i skivor. Skölj salladen.

7

Lägg en klick curryyoghurt på undersidan av varje bröd. Dela bröden om du har stora bitar. Toppa sedan med kyckling, bacon, tomat, rödlök och sallad.

8

Servera tillsammans med sötpotatis.

Näringsvärde: 703 KCAL 42g Protein 25g Fett 74g Kolhydrater