Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatissallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
700 g | Potatis Fast | |
75 g | Fetaost | |
0,5 st | Citron | |
100 g | Ruccolasallat | |
250 g | Sparris Färsk | |
0,5 st | Gurka | |
100 g | Rädisor | |
1 st | Dill - färsk | |
3 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
450 g | Halloumi |
Potatissallad: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på låg värme ca 10 min. Var noga med att inte koka sönder den.
Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär varje sparris i 4 delar. Skölj och skiva rädisorna och skölj och skiva gurkan i halvmånar. Skölj och finhacka dill och persilja och skölj ruccolan. Skär fetaosten i små kuber. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och tillsätt olja samt rivet citronskal och citronsaft.
Sila av vattnet från potatisen och låt den svalna något och tillsätt den sedan till salladen. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skiva halloumin. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna på medelhög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Servera dina nystekta halloumiskivor tillsammans med potatissallad.
Näringsvärde: 641 kcal, 34 g protein, 39 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt