Gå vidare till huvudinnehåll
Laxpaket med örter & rädissallad
Mathem

Laxpaket med örter & rädissallad

30 minEnkelt
277,60 kr
4 portioner57,37 kr per portion
Ett laxpaket med färska kryddor och rädissallad funkar lika bra att lägga på grillen som att tillaga i ugnen. Smakar utsökt med färskpotatis men går självklart att använda sig av fast potatis om det inte är säsong.

Laxpaketet
0,5 stDill - färsk
0,5 stGräslök - färsk
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
500 gLaxfilé
700 gFärskpotatis
150 gCitron, (1 st)
Sallad
0,2 stGräslök - färsk
85 gCitron, (0,5 st)
250 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
0,2 stDill - färsk
100 gRädisor
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader om du inte ska grilla. Tvätta och skiva potatisen. Förkoka potatisskivorna i lätt-saltat vatten i ca 5- 7 min så att de mjuknar en aning.

2

Gör fyra st stora folieark. Ett tips är att lägga ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig. Skär laxen i fyra portionsbitar (om den inte redan är i bitar). Lägg potatisskivor i botten av varje folieark och lägg laxen ovanpå. Vik upp foliet så att det blir som en skål.

3

Hacka dill och gräslök, spar lite till salladen. Riv skalet av citronen (bara det gula annars blir det lätt beskt). Blanda örter och citronskal med grädde och salt i en skål. Fördela blandningen i varje foliepaket över laxen och krydda med en nypa svartpeppar. Vik ihop ordentligt.

4

Grillning: Lägg bara grillkol i mitten av grillen och låt kanterna vara fria. Lägg inte paketen rakt över kolen utan på sidan. Baka hela paketet på grillen i ca 20-25 min.

5

Ugn: Sätt in laxpaketen i ugnen ca 20 min.

6

Sallad: Skala morötterna och skär dem i sneda slantar. Koka dem lite lätt i saltat vatten. Blanda morötterna med skivade rädisor och strö över lite dill och gräslök. Pressa över lite citronsaft och toppa med en nypa salt.

Lägg ett dubbelt lager med folie i botten så blir den mer värmetålig.

Bild:

Linnea Swärd