Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt kyckling med färskpotatis och broccoli
Mari Bergman

Stekt kyckling med färskpotatis och broccoli

20 minEnkelt
383,85 kr
4 portioner 72,33 kr per portion
Veckans snabblagade rätt! Dessutom med efterlängtad färskpotatis. Tips! Tina kycklingen i kylen över natten.

Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
700 gFärskpotatis
1 krmSalt
0,5 stRomansallat
Kyckling
1 krmSalt
650 gKycklingfile Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen på båda sidor ca 2-3 min.

3

Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten till broccolin.

4

Dela broccolin i mindre buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka dem lätt i ca 1 min.

5

Häll av vattnet från broccolin och från potatisen.

6

Skölj och skär salladen i stora bitar. Lägg upp på ett fat och toppa med broccoli och potatis. Servera tillsammans med stekt kyckling.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 374 kcal, 41 g protein, 9 g fett, 30 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell