Gå vidare till huvudinnehåll
Helstekt entrecote med betor i brynt salviasmör och tomatsallad

Helstekt entrecote med betor i brynt salviasmör och tomatsallad

40 minEnkelt
716,80 kr
4 portioner 131,80 kr per portion
Ät upp hela biten entrecote! Köttet är dyrt och alla (eller i alla fall dom flesta) lämnar nästan hälften. Kotte äter man för att man gillar marmorering och insprängt fett och då äter man upp, annars kan man lika grna köpa en torr biff.

Tomatsallad
0,5 stRödlök
2 mskOlivolja
1 mskRödvinsvinäger
0,25 stBasilika - färsk
6 stVanliga Tomater
Betor i brynt salviasmör
100 gSmör
1 stSalvia - färsk
1 kgRödbetor Färsk
Entrecote
1 kgEntrecote
Instruktioner
1

Värm ugnen till 100 grader. Salta och peppra köttet ordentligt. Hetta upp en stekpanna tills den nästan glöder. Tillsätt olja och sedan köttet. Stek hårt som attan runt om. Klicka i smör och skeda det gärna över köttet. Baka klart i ugnen till 58 grader (56 grader för de djärva) i innertemperatur. Låt köttet vila 10-15 minuter. Skiva upp det sedan i 4 feta bitar. Koka betorna mjuka i saltat vatten ca 25 minuter. Skala dom sedan försiktigt. Bryn smöret tillsammans med salvian. Lägg betorna i smöret. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Lägg på basilikan precis före servering.

Bild:

Magnus Skoglöf