Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad | ||
0,5 st | Rödlök | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
0,25 st | Basilika - färsk | |
6 st | Vanliga Tomater | |
Betor i brynt salviasmör | ||
100 g | Smör | |
1 st | Salvia - färsk | |
1 kg | Rödbetor Färsk | |
Entrecote | ||
1 kg | Entrecote |
Värm ugnen till 100 grader. Salta och peppra köttet ordentligt. Hetta upp en stekpanna tills den nästan glöder. Tillsätt olja och sedan köttet. Stek hårt som attan runt om. Klicka i smör och skeda det gärna över köttet. Baka klart i ugnen till 58 grader (56 grader för de djärva) i innertemperatur. Låt köttet vila 10-15 minuter. Skiva upp det sedan i 4 feta bitar. Koka betorna mjuka i saltat vatten ca 25 minuter. Skala dom sedan försiktigt. Bryn smöret tillsammans med salvian. Lägg betorna i smöret. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Lägg på basilikan precis före servering.
Bild:
Magnus Skoglöf
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla