Gå vidare till huvudinnehåll
Per Morbergs Toast Skagen
Hemmakock

Per Morbergs Toast Skagen

15 minEnkelt
1 120,75 kr
4 portioner 90,14 kr per portion
Det ska vara färska räkor i en Toast Skagen. Det går också utmärkt med frysta oskalade räkor. Man får ta sig besväret att "pille" dem.

Toast skagen
1 dlGräddfil
1 tskKonjak
3 mskDill - färsk
2 mskSmör
4 stFormfranska
500 gRäkor i Lake
50 gLöjrom
150 gCitron
1 krmSalt
1 krmVitpeppar Malen
Hemlagad majonäs
1 mskDijonsenap
2 stÄgg
4 dlMatolja
Instruktioner
1

Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig.

2

Dela äggen och blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.

3

Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis, under flitig vispning.

4

Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten

5

Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.

Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt konjaken, salt och peppar. Rosta eller stek en brödskiva per portion i smör. Blanda ner den hackade dillen i räkröran straxt före serveringen så att den behåller sin spänst. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

Bild:

Martin Löf