Gå vidare till huvudinnehåll
Indisk grönsakslasagne
Mari Bergman

Indisk grönsakslasagne

1 tEnkelt
394,30 kr
4 portioner40,58 kr per portion
Lasagne är en riktig vardagsfavorit och här har vi gjort en supergod indisk variant.

Sallad
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
Sås
2 krmSvartpeppar Malen
150 gRiven Ost
2 dlCreme Fraiche Naturell
1,5 dlMellanmjölk
1 tskSalt Fint
Lasagne
2 mskOlivolja
1 tskSpiskummin
0,5 stChilipeppar Röd
2 mskBalsamvinäger
400 gPasserade Tomater
200 gGröna Linser Torkade
1 tskSalt Fint
1,5 mskFärsk ingefära
6 dlVatten
1 tskCurry
250 gMorötter
2 mskTomatpuré
1 tskPaprikakrydda
2 tskLantbuljong
1 tskHonung Flytande
1 stGul lök
3 klyftaVitlök Vanlig
Plattor
125 gKörsbärstomater
1 stZucchini
1 stPapadums
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin. Skala och grovriv morötterna.

3

Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, chili, ingefära och morötter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och curry under omrörning. Tillsätt passerade tomater, linser, balsamvinäger, tomatpuré, honung, salt, buljong och vatten. Låt linssåsen koka upp, rör om ordentligt, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt såsen puttra under lock ca 15 min. Rör om då och då så att inte linserna bränner vid.Ta sedan av locket och låt den puttra ytterligare ca 5-10 minuter tills linserna känns al dente.

4

Sås: Mixa ihop creme fraiche, mjölk, riven ost, salt och peppar i en blender eller med hjälp av en stavmixer.

5

Plattor: Skiva zucchini i ½ cm tjocka skivor och halvera tomaterna.

6

Lasagne: Häll ett tunt lager mjölksås i botten av en ugnsfast form. Varva sedan papadum, linssås, zucchini och mjölksås. Avsluta med ett lager tomater och mjölksås på toppen. Tryck till ordentligt så att mjölksåsen täcker hela ytan. Sätt in i ugnen ca 25-30 min.

7

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och servera till lasagnen.

Näringsvärde: 716 kcal, 33 g protein, 33 g fett, 66 g kolhydrater.

Bild:

Maddzan Lindblad