Gå vidare till huvudinnehåll
Salami- och mozzarellapizza
Mari Bergman

Salami- och mozzarellapizza

30 minEnkelt
245,15 kr
4 portioner 24,59 kr per portion
Enkel och snabblagad pizza med salami och mozzarella.

Kålsallad
2 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 stÄpple Golden Delicius
500 gVitkål
250 gVanliga morötter
3 mskOlivolja
Pizza
2 stKvisttomater
1 stBakplåtspapper
80 gSalami pålägg
600 gPizzakit
250 gMozzarellaost
1 tskBasilika - torkad
Övrigt
1 stBakplåtspapper
Instruktioner
1

Pizza: Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor.

3

Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred på tomatsåsen (från pizzakitet) och fördela tomatskivor och salamiskivor över. Skär mozzarellan i bitar och toppa över pizzan. Tillsätt basilika och grädda i ugnen enligt anvisningar på pizzaförpackningen.

4

Kålsallad: Skölj och strimla vitkålen. Skala och riv morötterna och äpplet. Blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Servera pizzan med din kålsallad.

Bild:

Linnea Swärd