Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kålsallad | ||
2 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
500 g | Vitkål | |
250 g | Vanliga morötter | |
3 msk | Olivolja | |
Pizza | ||
2 st | Kvisttomater | |
1 st | Bakplåtspapper | |
80 g | Salami pålägg | |
600 g | Pizzakit | |
250 g | Mozzarellaost | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper |
Pizza: Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor.
Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred på tomatsåsen (från pizzakitet) och fördela tomatskivor och salamiskivor över. Skär mozzarellan i bitar och toppa över pizzan. Tillsätt basilika och grädda i ugnen enligt anvisningar på pizzaförpackningen.
Kålsallad: Skölj och strimla vitkålen. Skala och riv morötterna och äpplet. Blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Servera pizzan med din kålsallad.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1
2 Mozzarella 125g Michelangelo