Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Havregryn | |
500 g | Färsk rabarber | |
1 msk | Potatismjöl | |
1 dl | Strösocker | |
125 g | Smör |
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skär rabarber i 0,5 cm stora bitar. Fördela rabarberbitarna i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt.
Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.
Fördela smuldegen över rabarbern i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.
Bild:
Nurlan Emir
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla